Koos Kiers werkt in zijn dagelijks leven bij Intergas Verwarming. Daarnaast is hij bestuurslid bij Energie Coöperatie de Broekstreek, waar hij graag meedenkt vanuit zijn achtergrond in de energiewereld. Koos, beter bekend als energieKoos, is ook energiecoach. Als energiecoach kan hij veel voor je betekenen. We stellen hem graag aan je voor.

Energiecoach

Koos: “In principe kunnen bewoners met al hun vragen over het verduurzamen van hun huis bij mij terecht. Als energiecoach luister ik naar de vragen die u heeft en doorlopen samen het huis om te zien wat er allemaal haalbaar is.”

Koos doet dit aan de hand van een test, bijvoorbeeld het meten van vocht en de ventilatie in huis. Koos: “Het huis moet goed geventileerd zijn, maar het mag er niet tochten. Binnen 1,5 à 2 uur doorlopen we het hele huis, waarna ik met bewoners kijk naar de mogelijkheden. We kunnen dan samen kijken naar bedrijven die zich specialiseren in dit soort klussen, zoals het verbeteren van de isolatie. Ik verwijs niet door, maar ik geef de mogelijkheden voor het verduurzamen aan bewoners.” 

Koos geeft aan dat het verduurzamen van een woning niet duur of moeilijk hoeft te zijn: “Het gaat meestal om de simpele dingen. De radiator kan veel warmte verliezen, dit kan je tegengaan door het plaatsen van radiatorfolie. Om energie te besparen kunnen gloeilampen worden vervangen door ledverlichting. Daarnaast kun je ook water besparende producten in de woning plaatsen.”

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw huis? Dan kan je ons bereiken via het mailadres energiecoach@ecdebroekstreek.nl

Wil je meer weten over het afnemen van groene energie bij Energiecoöperatie de Broekstreek? Neem dan contact op met secretariaat@ecdebroekstreek.nl